Μιλήστε για την ψωρίασή σας

μιλήστε για την ψωρίαση

Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα με ψωρίαση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άγχους ή κατάθλιψης. Αν η αντιμετώπιση της ψωρίασης σε καθημερινή βάση σας προκαλεί άγχος ή/και κατάθλιψη, είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθείτε από τους συγγενείς και τους φίλους σας – καταλήγοντας να αισθάνεστε ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την πάθησή σας.

Παραμένοντας ειλικρινείς και βρίσκοντας το χρόνο να εξηγήσετε την πάθησή σας, θα βοηθήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να καταλάβουν και να σας προσφέρουν την στήριξη που χρειάζεστε.Προσπαθήστε να μείνετε κοντά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Αν αυτό σας θυμίζει κάτι, είναι σημαντικό να αναλογιστείτε ότι η μοναξιά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα του άγχους και τον ύπνο, κάτι που ίσως επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.Αν αισθάνεστε ντροπή λόγω της ψωρίασης, η πιθανότητα να την κρατήσετε κρυφή είναι μεγαλύτερη, κάτι που μπορεί να σας κουράσει συναισθηματικά.
Οπότε, προσπαθήστε να μείνετε σε επαφή και να ζητήσετε την στήριξη των κοντινών σας προσώπων. Παραμένοντας ειλικρινείς και βρίσκοντας το χρόνο να εξηγήσετε την πάθησή σας, θα βοηθήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να καταλάβουν και να σας προσφέρουν την στήριξη που χρειάζεστε. Αν και μπορεί να αποτελεί πρόκληση, παραμένοντας ανοικτοί επιτρέπετε στους άλλους να σας βοηθήσουν.
Αν αισθάνεστε συνεχώς λυπημένοι ή απελπισμένοι, κλαίτε συχνά ή έχετε άγχος για περισσότερες από μερικές ημέρες, θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας.

Αρχή σελίδας