Φροντίστε το δέρμα σας

Φροντίδα δέρματος

4 συμβουλές για πρόληψη της φαγούρας και της απολέπισης του δέρματος

Ένα κοινό σύμπτωμα που σχετίζεται με την ψωρίαση είναι η συσσώρευση σκληρού, φολιδωτού, απολεπιζόμενου δέρματος, το οποίο οφείλεται στον υπερπολλαπλασιασμό των εξωτερικών δερματικών κυττάρων.
Όταν το δέρμα είναι υπερβολικά ξηρό και φολιδωτό, υπάρχει κίνδυνος να σκάσει, ακόμα και να αρχίσει να αιμορραγεί. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες τέσσερις συμβουλές για καλύτερη φροντίδα του δέρματος, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα συμπτώματά σας:

1. Να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο

Το καλά ενυδατωμένο δέρμα εμφανίζει λιγότερη απολέπιση και τα σχετιζόμενα με αυτήν συμπτώματα, ενώ βοηθά επίσης να διατηρηθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας σας.

Αποφύγετε τα προϊόντα με άρωμα και χρησιμοποιήστε ένα απαλό αφρόλουτρο αντί για σαπούνι, το οποίο ξηραίνει το δέρμα.2. Διατηρήστε την υγρασία του δέρματος μετά το μπάνιο ή το ντους

Χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό στο μπάνιο ή το ντους. Το ζεστό νερό αυξάνει την αιματική ροή στο δέρμα και μπορεί να επιδεινώσει την φολίδωση και την απολέπιση. Στεγνώστε το δέρμα σας χωρίς να το τρίβετε, καθώς η τριβή μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή περισσότερων δερματικών κυττάρων. Στεγνώστε το δέρμα ταμπονάροντας απαλά.

Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν αμέσως μετά ώστε να διατηρήσετε την υγρασία στο δέρμα σας.

3. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε σαπούνια, σαμπουάν και παρόμοια προϊόντα που είναι απαλά για το δέρμα. Αποφύγετε τα προϊόντα με άρωμα και χρησιμοποιήστε ένα απαλό αφρόλουτρο αντί για σαπούνι, το οποίο μπορεί να ξηράνει το δέρμα.

4. Βρείτε μια κατάλληλη για εσάς θεραπεία

Να θυμάστε, ο καθένας είναι διαφορετικός και δεν ενεργούν όλες θεραπείες το ίδιο καλά σε όλους. Αν πιστεύετε ότι η θεραπεία που χρησιμοποιείτε δεν προσφέρει τα οφέλη που περιμένατε, ρωτήστε το γιατρό σας αν υπάρχουν άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αρχή σελίδας