Πώς να παρακολουθήσετε την θεραπεία της ψωρίασης

Βασικές συμβουλές για την παρακολούθηση του αποτελέσματος της θεραπείας σας

Μπορεί να χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματα ορισμένων αντιψωριασικών θεραπειών. Δυστυχώς, ορισμένοι μπορεί να πιστέψουν εσφαλμένα ότι η θεραπεία τους είναι αναποτελεσματική, οπότε σταματούν να τη χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις συμβουλές του ιατρού τους. Είναι λοιπόν σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να κρατάτε ενήμερο το γιατρό σας. Δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Αυτές οι συμβουλές θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση:

Κλείστε ένα άλλο ραντεβού

Είναι καλό να προγραμματίσετε μία ακόμα επίσκεψη στο γιατρό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι θα ανασκοπήσετε την κατάστασή σας και θα συζητήσετε πώς λειτουργεί η θεραπεία σε σας.

Προσπαθήστε να κρατήσετε ημερολόγιο

Μπορεί να δείτε ότι η τήρηση ημερολογίου σας βοηθά να αντιμετωπίσετε την ψωρίαση. Μπορείτε να γράψετε πώς ήταν η μέρα σας, πώς αισθανθήκατε, να παρακολουθήσετε το διαιτολόγιό σας και να σημειώσετε τυχόν εξάρσεις. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε παράγοντες ενεργοποίησης της πάθησής σας.

Η προσεκτική παρακολούθηση της προόδου σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς λειτουργεί η θεραπεία για εσάς.Τραβήξτε φωτογραφίες

Για να μπορέσετε να δείτε το αποτέλεσμα που έχει η θεραπεία σας επί της ψωρίασης, τραβήξτε μια φωτογραφία των βλαβών/πλακών σας πριν αρχίσετε μια νέα θεραπεία και αποθηκεύστε την. Μετά από μερικές εβδομάδες, τραβήξτε άλλη μία φωτογραφία και άλλη μία μετά από δύο μήνες. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε καλύτερα τα αποτελέσματα της θεραπείας σας.

Συνεχίστε να μαθαίνετε

Αφού επισκεφθείτε το γιατρό σας, είναι καλό να εξακολουθήσετε να μαθαίνετε όσα περισσότερα μπορείτε για την ψωρίαση. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την πάθηση και να σας παράσχουν συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε. Να θυμάστε όμως ότι μπορεί να υπάρχουν εσφαλμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο, οπότε να ζητάτε πάντα από το γιατρό σας να επιβεβαιώσει την ορθότητα όσων μάθατε.
Η προσεκτική παρακολούθηση της προόδου σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς λειτουργεί η θεραπεία για εσάς. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εκφράσετε στο γιατρό σας τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά ευελπιστούμε ότι αυτές οι τεχνικές θα σας εμπνεύσουν και θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικότερα την ψωρίαση.

Αρχή σελίδας