Πώς να περιορίσετε την έξαρση της ψωρίασης

αποφύγετε μια εξαρση της ψωρίασης

Πώς να αποφύγετε ορισμένους γνωστούς παράγοντες έξαρσης

Αν και η πλήρης ίαση της ψωρίασης δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, επιπρόσθετα προς τις διάφορες διαθέσιμες θεραπείες για την αντιμετώπισή της, ορισμένες απλές επιλογές αναφορικά με τον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της πάθησης.

Να διατηρείτε φυσιολογικό σωματικό βάρος

Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες δεν δείχνουν κάποια αποφασιστική σχέση μεταξύ του διαιτολογίου και της ψωρίασης ή της ψωριασικής αρθρίτιδας. Αν έχετε ψωρίαση, οι γιατροί γενικώς συνιστούν μια ισορροπημένη διατροφή που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη και άλλων σχετικών παθήσεων.
Τα παχύσαρκα άτομα είναι πιθανότερο να πάσχουν από καμπτική ψωρίαση –ψωρίαση των πτυχώσεων του δέρματος– η οποία μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επίπονη και άβολη. 1Η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης συσχετιζόμενων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.  

Με τη σωστή θεραπεία και γνωρίζοντας τους παράγοντες ενεργοποίησης οι οποίοι μπορεί να επιδεινώσουν τη νόσο, τα συμπτώματα μπορούν να ελεγχθούν και μπορείτε να ζήσετε μια φυσιολογική και άνετη ζωή.Πίνετε με μέτρο

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας ενεργοποίησης της ψωρίασης. Με αυτό κατά νου, η παρακολούθηση της εκ μέρους σας κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την ψωρίασή σας. 3 Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να μην καταφύγετε στο ποτό προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα αρνητικά αισθήματα που μπορεί να έχετε λόγω της πάθησής σας.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αποτελέσει παράγοντα ενεργοποίησης της ψωρίασης. Σύμφωνα με έρευνες, η εντοπισμένη φλυκταινώδης ψωρίαση στα χέρια και τα πόδια ενδεχομένως να είναι συχνότερη στα άτομα που καπνίζουν ή που ήταν καπνιστές κατά το παρελθόν. Αν και δεν έχει ακόμα αποδειχθεί ότι το κάπνισμα αποτελεί αίτιο εμφάνισης της ψωρίασης, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της εμφάνισης σοβαρής ψωρίασης.  
Η ψωρίαση αποτελεί διά βίου πάθηση, αλλά με τη σωστή θεραπεία και βοήθεια, και γνωρίζοντας τους παράγοντες ενεργοποίησης οι οποίοι επιδεινώνουν τη νόσο, τα συμπτώματα μπορούν να ελεγχθούν και μπορείτε να ζήσετε μια φυσιολογική και πιο άνετη ζωή.

Αρχή σελίδας