Προλάβετε τις εξάρσεις της ψωρίασης

Τι είναι και γιατί συμβαίνουν;

Αν και ορισμένοι αναγνωρίζουν ένα μοτίβο στα συμπτώματα της ψωρίασης –για παράδειγμα, εντοπίζουν ότι η πάθησή τους επιδεινώνεται το χειμώνα και βελτιώνεται το καλοκαίρι– για τους περισσότερους, η πάθηση θα έχει πάντα έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα.
Πολύ συχνά, απαιτείται κάποιου είδους παράγοντας ενεργοποίησης που πυροδοτεί την έξαρση της νόσου.

Αν και ορισμένοι μπορούν να προβλέπουν τα συμπτώματα της ψωρίασης, οι περισσότεροι θεωρούν την πάθησή τους απρόβλεπτη.Γνωρίστε τι πυροδοτεί την ψωρίαση

Μια έξαρση μπορεί να γίνει αντιληπτή ως επιδείνωση της ψωρίασης. Για παράδειγμα: η εμφάνιση της πάθησης σε διαφορετικό μέρος του σώματος, η επιδείνωση της φαγούρας ή του πόνου που σχετίζεται με την πάθηση, η αύξηση του μεγέθους των ψωριασικών πλακών και ούτω καθεξής.
Μπορεί να μη μάθετε ποτέ τι πυροδότησε την πρώτη σας έξαρση επειδή αυτό που προκαλεί την εμφάνιση της ψωρίασης σε ένα άτομο μπορεί να διαφέρει απ’ αυτό που την προκαλεί σε κάποιον άλλο. Γνωρίζοντας όμως τους κοινούς παράγοντες ενεργοποίησης των εξάρσεων και ελέγχοντας την καθημερινότητά σας ώστε να τους ελαχιστοποιήσετε, μπορεί να αισθανθείτε ότι ελέγχετε περισσότερο την πάθησή σας.

Αρχή σελίδας