Ψωρίαση και περιποίηση των μαλλιών

Συμπτώματα και μέτρα πρόληψης

Καθώς από το ίδιο το τριχωτό της κεφαλής, αυτός ο τύπος ψωρίασης μπορεί επίσης να προσβάλει τα αφτιά, την περιοχή πάνω και πίσω από τα αφτιά, τους λοβούς των αφτιών, το σβέρκο, το μέτωπο και τη μετωπιαία γραμμή του τριχωτού.

Φροντίδα των μαλλιών και ψωρίαση

Είναι σημαντικό να φροντίζετε με ιδιαίτερη προσοχή το τριχωτό της κεφαλής εφόσον υπάρχουν ψωριασικές πλάκες. Προσπαθήστε να μην ξύνετε και να μην πειράζετε τις ψωριασικές πλάκες. Να λούζετε και να στεγνώνετε απαλά τα μαλλιά σας. Αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση του κρύου ή του λιγότερο ζεστού αέρα και να το κρατάτε σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκ. από το κεφάλι σας.
Να θυμάστε να στεγνώνετε διεξοδικά την περιοχή πίσω από τα αφτιά σας και τις δύο πλευρές των λοβών.
Τυχόν βούρτσισμα ή χτένισμα του κεφαλιού πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη προσοχή προκειμένου να αποφεύγεται η επιδείνωση των υφιστάμενων συμπτωμάτων της ψωρίασης. Χρησιμοποιήστε βούρτσα με μαλακές, φυσικές τρίχες και όχι σκληρή πλαστική βούρτσα και αποφύγετε τη χρήση ρόλεϊ τα οποία τραβούν τα μαλλιά και στεγνώνουν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

Χρησιμοποιήστε βούρτσα με φυσικές τρίχες και όχι πλαστική βούρτσα και αποφύγετε τη χρήση ρόλεϊ τα οποία τραβούν τα μαλλιά και στεγνώνουν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.


Αναλογιστείτε το κούρεμά σας

Μπορεί επίσης να θέλετε να σκεφτείτε τι είδους κούρεμα είναι πρακτικό για εσάς. Ένα κοντό κούρεμα μπορεί να είναι πιο άνετο και πρακτικό αν έχετε σοβαρές πλάκες στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί επίσης να είναι καλύτερο να αποφύγετε χτενίσματα που τραβούν τα μαλλιά, όπως το κρεπάρισμα ή οι σφιχτές αλογοουρές. Αν παρουσιάζετε έξαρση στο τριχωτό της κεφαλής, καλό είναι να αναβάλετε την περμανάντ ή τη βαφή των μαλλιών μέχρι να επουλωθούν οι ψωριασικές πλάκες. Και όταν πάτε στο κομμωτήριο, μην ξεχνάτε να τους θυμίζετε να χειρίζονται τα μαλλιά σας με ιδιαίτερη προσοχή.

Μπορείτε πάντα να μιλήσετε στο γιατρό σας

Αυτά τα απλά προληπτικά μέτρα μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Αλλά όπως πάντα, ο γιατρός σας είναι ο καταλληλότερος να σας συμβουλεύσει πώς να φροντίσετε το δέρμα του κεφαλιού σας και για τις διάφορες επιλογές θεραπείας της πάθησης.
Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με τυχόν γενικότερες ανησυχίες σας σχετικά με τη χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών παράλληλα με τη χρήση της συνταγογραφούμενης θεραπείας σας.

Αρχή σελίδας