Κριθαρόσουπα με κολοκυθάκια

Το καλαθάκι μας περιέχει:

1 μερίδα κριθαρόσουπα, κολοκυθάκια και καρύδια

1 φρούτο εποχής

Υλικά για 1 μερίδα:

2 κολοκυθάκια

80 g βρασμένο κριθάρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι εσαλότ

1 κουταλιά της σούπας (όχι γεμάτη) χυμό λεμονιού

10 g παρμεζάνα σε κομματάκια

2 καρύδια τεμαχισμένα

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τα κολοκυθάκια, πλύντε τα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για ένα λεπτό. Κατόπιν, προσθέστε τα κολοκυθάκια. Αλατίστε και προσθέστε λίγες κουταλιές νερό ή ζωμό λαχανικών. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας και άλλο ζωμό λαχανικών εάν στεγνώσουν υπερβολικά τα κολοκυθάκια.  Στο μεταξύ, μεταφέρετε το κριθάρι στο τάπερ που θα πάρετε στη δουλειά, προσθέστε τα κολοκυθάκια και περιχύστε με τη σος που έχετε ετοιμάσει από πριν με 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα κομμάτια παρμεζάνας και τα καρύδια. Ιδού ένα θαυμάσιο πιάτο για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θέλετε να μάθετε νέα για την ψωρίαση;