Ψάρι με κολοκυθάκια

Ψάρι με κολοκυθάκια

Το καλαθάκι μας περιέχει:

1 μερίδα ψάρι με κολοκυθάκια

1 φρούτο εποχής

 

Υλικά για το ψάρι (για 1 άτομο):

  70 g ζυμαρικά ολικής άλεσης

  150 g φρέσκος τόνος

  μια κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

  μαϊντανός, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

  1/4 κόκκινο κρεμμύδι

  1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

  3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

  2 κολοκυθάκια

  2 σκελίδες σκόρδο

  2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

 

Εκτέλεση:

Βράστε τα ζυμαρικά, στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέστε τον φρέσκο τόνο, τον οποίο έχετε βράσει στον ατμό και τον έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε κυβάκια και το μαϊντανό. Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Για τα κολοκυθάκια που θα συνοδέψουν το ψάρι, κόψτε τα σε ροδέλες και τσιγαρίστε τα ελαφρά με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Λίγο πριν ολοκληρώσετε το ψήσιμο, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, λίγο ξίδι και μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θέλετε να μάθετε νέα για την ψωρίαση;