Ριζότο σφυρίδα με μάνγκο

psoriasi diatrofi

Υλικά για τη βάση του ριζότο

30 γρ ελαιόλαδο 

100γρ ρύζι αρμπόριο

120 γρ ζωμό λαχανικών 

1 κλωναράκι θυμάρι 

1 σκελίδα σκόρδο

50γρ κρασί λευκό ξηρό

40γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και το ζωμό λαχανικών. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Το αφαιρούμε και το απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει.

Υλικά για την εκτέλεση του ριζότο

10γρ ελαιόλαδο 

50γρ μάνγκο κομμένο σε μικρό καρέ

10γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 

30γρ καρέ ντομάτα

1/2 κ.τ.γ. μαντζουράνα

1 κ.τ.γ. ξύσμα lime

1 κ.τ.γ. αλάτι

1/3 κ.τ.γ. πιπέρι

20γρ βούτυρο

20γρ παρμεζάνα τριμμένη 

100γρ ντεμιγκλάς 

130γρ ζωμό λαχανικών 

Εκτέλεση 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τη καρέ ντομάτας και το ρύζι. Σοτάρουμε ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τη ντεμιγκλάς.

Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν τραβήξει όλα τα υγρά του το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μάνγκο, τη μαντζουράνα, το ξύσμα ,το αλάτι, το πιπέρι, τη παρμεζάνα και το βούτυρο . Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. 

Υλικά για το ψάρι

100γρ σφυρίδα σε 2 φέτες κομμένη

40γρ ντομάτα σάλτσα 

1/2 κ.τ.γ. Εστραγκόν

1 κ.τ.γ. ξύσμα lime

1 κ.τ.γ. θυμάρι φρέσκο

20γρ ελαιόλαδο 

1κ.τ.γ. Αλάτι 

1/2 κ.τ.γ. πιπέρι 

70γρ ντεμιγκλάς 

Εκτέλεση 

Παίρνουμε τις 2 φέτες ψάρι και τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι τις τοποθετούμε πάνω και τις δίνουμε σχήμα και από τις 2 πλευρές. 

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τη ντεμιγκλάς, τη σάλτσα ντομάτας, το ξύσμα, το θυμάρι, το εστραγκόν και το ελαιόλαδο. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις φέτες και τις ψήνουμε για ένα λεπτό και από τις δυο μεριές. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε τα υγρά τους να κατέβουν μέχρι να γίνει μια συμπαγής σάλτσα.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το ριζότο και από πάνω τις 2 φέτες ψάρι. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχή σελίδας